برگه:تاریخ مختصر احزاب سیاسی پس از شهریور ماه ۱۳۲۰.pdf/۵۳

از ویکی‌نبشته
این برگ هم‌سنجی شده‌است.
- ۵۰ -

امپریالیست در چیست. اگر دولت اتحاد جماهیر شوروی روی رقابت و هم‌چشمی با دول امپریالیستی خود را مجاز در مداخله بداند و واژه ناخوانا آن را تصحیح کنید پس نه بر مرده بر زنده باید گریست! مطلب دیگر آنکه فرق بین دولت و ملت ایران سفسطه است و بحساب دولت مرتجع هر عملی را انجام دادن عذر بدتر از گناه زیرا زیان اعمال وارده مستقیم بملت و مردم ایران وارد میشود نه به هیئت حاکمه، من معتقد هستم دولت اتحاد جماهیر شوروی برتر و والاتر از اینستکه برای اعمال خود اینگونه بهانه‌جوئیها کندوابداً هم احتیاجی ندارد. این طرز دفاع نتیجه تفکر رفقای ناشی‌ایست که میخواهند بدینوسیله تقربی بجویندوراهی در دل دوست بیابند که غالبا نتیجه معکوس میدهد و بموقع مال‌المصالحه واقع میگردند.

بدبختی ملت ایران در اینستکه طرفین بادعای حریم امنیت مداخله میکنند و دوستان آنها عذر تراشی مینمایند، اینستکه صلاح و مصلحت، ایران در اتخاذ سیاست موازنه است تا هیچیک از همسایه‌ها نتوانند با اینگونه استدلالات مجوزی برای مداخله خود پیدا کند.

آقای دکتر آیا یک بام و دو هوا نیست که درباره تخلیه و ارز و طلا بگوئید «این مسائل و موضوعات یک حساب دیپلماتیک استو نمیتوان با احساسات آن را حل نمود» و اجازه بحث و گله راهم بیک نویسنده ایرانی ندهید ولی دربارهٔ طرف دیگر بکلی این منطق را فراموش نمائید؟! آقای دکتر مبارزه سیاسی در ایران با اندونزی و چین و یونان فرق دارد و در ایران بلحاظ وضع جغرافیائی و موقعیت سیاسی که دارد «راه دشوار است و دشمن بیشمار فقط رهروان پاکباز و فداکار که زحمت سفر را بدانند و بصحت نظر و حقانیت هدف خود ایمان قطعی و بی‌تزلزل داشته باشند، از تیر تهمت نهراسند و به وعده‌های دشمن دل نبازند و با همه ایمان و جانبازی از طریق مستقیم ذرهٔ نیز منحرف نگردند میتوانند بسر منزل مقصود رسند.»