نماید. همین روز نامه در شماره ۲۰ سال اول خو د مورخ ۲۰ جوزای ۱۲۹۹ شمسی راجع بآزاد شدن مدیر میهن میشوید مطابق اطلاعات واصله آقای میرزا ابو طالب خان مدیر محترم روز نامه میهن را از حبس باغ شاه آزاد نمودهاند و حالیه در طهران با کمال آزادی حر مینماید. » پس آزاد شدن مدیر میهن دیگر اصفهان نیامده و همانجا روز نامه میهن را منتشر نموده که از آن جداگانه گفتگو مینمائیم.
ها نقم که یادآور شدیم پس از آزادی مدیر میهن در طهران دیگر باصفهان بر نگشته و همانجا روز نامه میهن را در اواخر سال ۱۲۹۹ شمسی منتشر نموده است. روز نامه زبان زنان در شماره ۳۷ سال دوم مورخ شنبه. قوس ۱۲۹ شمسی راجع بطلیعه روز نامه میهن در طهران مدیری شیروانی منتشر شده اینطور مینوید.
د پیشاهنگ میهن با این جا بار برگ دوباره درخشانی روز نامه میهن بنگارش میرزا ابوطالب خان بنان السلطان شیروانی با آغاز باین سرواد: ایام هجر را گذراندیم و زندهایم مارا بخت جانی خود این گمان نبود. او طهران بما رسیده است. فرهون ور و سر دبیر جان باز این نامه از درخشندگی دوباره میهن بنام پاک ایران، خامه تازی کرده و در نامهای بس سنگین را بر سر و چهره آنانیکه در ته زندان بوی سرریزی داشته. افشانده است و نیز از یاری همگاران میهن سیسگذاری نموده و در پایان بازگشت زندگانی نامه میهن را بهمان نخستین روش مزده و پیام میدهد روز نامه میهن در طهران جامبو مدیری ا. ب شیروانی) تأسیس و شماره ۹۱ آن در هشت صفحه بقطع بزرگ با چاپ سربی در مطبعه (نهضت شرق) طبع و در تاریخ سه شنبه ۹ جمادی الآخر ۱۳۴۰ قمری مطابق ۱۹ دلو ۱۳۰۰ شمسی و ۷ فوریه ۱۹۲۲ منتشر شده است.
میهن در طهران معمولاً در سانهای اول و دوم خود در هشت صفحه انتشار مییافته و دارای مقالاتی تند و آتشین و یک روز نامه سیاسی و اجتماعی بوده است. سر لوحه روز نامه عبارت از نقشه ایران است که روی آن اسم روز نامه (میهن) چاپ شده و معمولاً برنگ قرمز و یا آبی رنگین است. در گوشه - لوحه تصویر (فروهر) و در بالای آن فرشته آزادی در پرواز است طرز انتشار میهن هفته دو روز شنبه و سه شنبه بوده. جای اداره، تهران خیابان چراغ برق عنوان تلگرافی. میهن بهای میهن، طهران، یکساله ۹۰ قران، شش ماهه ۳۰ قران - ولایات داخله بترتیب ۷۰ قران و ۴۰ مران. خارجه باضافه اجرت پست، وجه اشتراک بعد از ارسال شماره اول دریافت میشود تک نمره ۸ شاهی.
ظاهراً اول دمه که کتاب (اعتماد بنفس) تألیف (سموئیل اسمیت) را آقای (دشتی) ترجمه و چاپ نموده بعنوان یا ورقی در همین روز نامه بوده و در صفحات شش و هفت بنام (ترجمه ش. ع. دشتی) طبع شده است. بغیر از این پاورقی کتاب دیگری هم باسم (شصت مسافرت در ایران) بصورت یا ورقی چاپ شده و در شماره ۹۴ قسمت راجع بکاشان بدینقم ملاحظه میگردد: در کاشان مرکب خود را دوباره بکالسکه تبدیل و اول شب بسمت جنوب حرکت نمودیم - بقدری راههای اطراف کاشان خواب و پر گرد و خاک است که در تابستان عبور از آن مشکلترین اقدامات است. از مؤلف و مترجم این کتاب ذکری نشده است.
-۲۴۷-